Miksi yrityksen pitää olla somessa?

Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 15-79vuotiaita suomalaisia 26.–27.3.2018, joista vain kaksitoista prosenttia (12%) ilmoitti ettei käytä sosiaalista mediaa ollenkaan. Tämä jo kertoo, että jokaisen yrityksen tai muun toimijan tulee aivan ehdottomasti löytyä sosiaalisesta mediasta, mikäli aikoo kertoa olevansa olemassa. Nykyään joka alalla odotetaan yrityksen läsnäoloa sosiaalisessa mediassa. Somessa olemattomuus ei ole enää normi, vaan se on vähintäänkin omituista. Yritys on aikalailla julistettavissa kuolleeksi, jos se ei löydy somesta.

Somessa on asiakkaasi ja vuorovaikutus helppoa, siellä markkinointi on edullista ja tietoa etsitään ensisijaisesti verkosta. Nykyään myös sosiaalisen median kanavia käytetään hakukoneina, vaikkakin Google on pitänyt vielä pintansa suosituimpana hakukoneena. Olemalla aktiivinen somessa ja tuottamalla asiakasta palvelevaa sisältöä nostat todennäköisyyttä sille, että palveluasi tai tuotettasi tarvitseva asiakas löytää tietoa hakiessaan juuri sinun sivuillesi. Vaikka potentiaalinen asiakas ei välttämättä juuri sillä hetkellä tarvitste palveluasi kun näkee postauksesi somessa, jäät kuitenkin mieleen ja seuraavan kerran, kun asiakas tarvitsee sinun tarjoamia palveluja tai tuotteita, olet jo jäänyt mieleen ja saat etumatkaa tuntemattomiin toimijoihin verrattuna.

Kaikissa kanavissa ei kuitenkaan pidä olla

Yrityksen kannattaa kuitenkin tarkoin miettiä mitä sosiaalisen median kanavaa käyttää. Ei missään nimessä kannata rynnätä jokaiseen kanavaan, mikäli niihin ei riitä aikaa. Käytä vaikka vain yhtä kanavaa, kunhan teet sen kunnolla. Mikäli aktiivisuus ei riitä johonkin kanavaan on paljon parempi olla kokonaan pois sieltä, kuin päivittää sitä kerran vuodessa vailla minkäänlaista strategiaa.

Yrityksen tulee löytää oma kohderyhmä ja keskittyä sen kannalta mielekkäisiin kanaviin. Facebookissa kannattaa olla jo sen takia, että vanhimmat ja maksukykyisimmät käyttäjät ovat siellä. Seuraavaksi tärkeimpiä kanavia ovat Instagram ja YouTube.

Sosiaalinen media ei ole ainoastaan tehokas työkalu brändisi kiillottamiseen, vaan myös loistava paikka oppia muilta yrityksiltä. Seuranta työkalun avulla tiedät, miten kilpailijasi käyttäytyvät somessa. Seuraamalla kilpailijoitasi voit nähdä esimerkiksi millaista sisältöä kilpailijasi jakavat, miten kilpailijasi kommunikoivat asiakkaidensa kanssa, miten kilpailijasi rakentavat näkyvyyttään verkossa ja ennen kaikkea löydät kilpailijoidesi ongelmakohdat, joita voit käyttää hyväksesi.

Mikäli yrityksesi ei vielä ole somessa, nyt äkkiä luomaan yritystili ja kehittämään sosiaalisen median strategia!

 

Haluatko oppia lisää sosiaalisen median hyödyntämisestä? Lue lisää some-oppaasta, tästä linkistä!

Jaa